Over mij

Hoewel mijn etsen en tekeningen een verhaal in zwarte en witte lijnen zijn, probeer ik een kleurbeeld weer te geven zonder kleur te gebruiken. De diverse grijstonen moeten voor de toeschouwer als een kleurrijk geheel werken. Dramatiek in mijn werk is mijn hoofddoel. Dat probeer ik te bereiken door een sterk contract tussen licht/donker en een spannend lijnenspel.

De werken zou ik omschrijven als een mysterieus spel tussen donker en licht, waarbij het licht altijd weer de aandacht trekt van het donker...inderdaad een niet alledaagse invalshoek die de toeschouwer verrast. Maya heeft oog voor het bijzondere in haar omgeving. de verrassende composities en daarnaast de toonwaarden in haar werk zijn subtiel op elkaar afgestemd, zodat je als kijker uitgedaagd wordt om verder te kijken. 

- Mariëlle Bisterveld, Limburg - 

Maya haar composities hebben een verrassende invalshoek. De grote licht- donkercontrasten zorgen voor spanning en mystiek. Dat trekt al van een afstand de aandacht. In andere werken heeft ze dan weer een lijnvoering die ritme en beweging creëert, maar ook speels is. Ik vind haar erg divers.

- Margriet Kroeze, Havelte -